Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reacții dure în SUA: Demisii la vârful Pentagonului cerute după dezastrul din Afganistan

CC BY 2.0 / The U.S. Army / Black Hawk unloadВоеннослужащие армии США в провинции Кандагар, Афганистан
Военнослужащие армии США в провинции Кандагар, Афганистан - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Secretarul Apărării, Lloyd Austin, și șeful Statului Major General al SUA, generalul Mark Milley, sunt în capul listei demiterilor.
BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Dezastrul retragerii din Afganistan i-a determinat pe mulți faimoși generali americani în retragere să ceară demiteri la vârful Pentagonului.
În fapt, 90 de generali și amirali în retragere cer Secretarului pentru Apărare, Lloyd Austin, și șefului Statului Major General al SUA, generalul Mark Milley, să demisioneze din cauza dezastrului din Afganistan, transmite Russia Today.
Sursa citată asară că primii doi oameni de la vârful armatei SUA se confruntă cu mari presiuni pentru a-și da demisia din cauza așa-numitei „neglijențe în îndeplinirea atribuțiilor care implică, în primul rând, evenimente legate de retragerea dezastruoasă din Afganistan”.
Într-o scrisoare deschisă semnată de aproape 90 de generali și amirali pensionari americani se arată următoarele:
”Daunele aduse reputației Statelor Unite sunt de nedescris. Acum suntem văzuți - și vom fi văzuți mulți ani de acum - ca un partener nedemn de încredere în orice acord sau operațiune multinațională. Încrederea în Statele Unite este iremediabil deteriorată”, se arată în scrisoare.
Reamintim că generalul Mark Milley, șeful Statului Major General al SUA, recunoștea recent că forțele și Intelligence-ul SUA au fost luate prin surprindere total: ”Perioada de timp a acelei prăbușiri rapide, era estimată de la săptămâni până la luni și chiar ani întregi de la plecarea noastră”.
”Nu am văzut nimic, nici eu, nici altcineva, care să indice o prăbușire a acestei armate și a acestui guvern în 11 zile”, a declarat Mark Milley în august, la două zile după preluarea Kabulului de către talibani.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Fluxul de știri
0