Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pușkov, despre dezvoltarea „sindromului afgan” în Statele Unite

© Sputnik / Ilya Pitalev / Trecere la banca de fotografiiАлексей Пушков
Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Senatorul Aleksei Pușkov a anunțat dezvoltarea unui nou „sindrom” în Statele Unite din cauza Afganistanului.
BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik, Ion Pelin. Senatorul rus Aleksei Pușkov a vorbit pe canalul său de Twitter despre consecințele retragerii trupelor americane din Afganistan.
Potrivit membrului Consiliului Federației, Washingtonul experimentase anterior probleme interne după războiul nereușit din Vietnam, iar acum Statele Unite au dezvoltat „sindromul afgan”.
"Caracteristica sa principală este prăbușirea credinței în puterea militară și eficacitatea acțiunilor SUA. Mai mult, atât în ​​SUA, cât și în întreaga lume", a scris Pușkov. El a menționat, de asemenea, că „aproape toată lumea” recunoaște eșecul, cu excepția secretarului de stat american, Anthony Blinken, care încă îl consideră un „succes”.
Anterior, purtătorul de cuvânt al talibanilor* Zabiullah Mujahid a spus că americanii nu și-au atins obiectivele în Afganistan și au fost învinși. Cu toate acestea, el și-a exprimat speranța de a construi relații bune cu Washingtonul.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editorialist
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
În primele zece zile ale lunii august, talibanii* și-au intensificat ofensiva împotriva forțelor guvernamentale din Afganistan. Singura provincie care nu se află sub controlul lor este Panjshir, la nord-est de Kabul, una dintre cele mai mici regiuni din țară ca suprafață și populație. La 15 august, militanții au intrat în capitală și au preluat controlul asupra palatului prezidențial. În noaptea de 16 august, un reprezentant al biroului politic taliban, Mohammad Naim a spus că războiul din Afganistan s-a încheiat, iar forma de guvernare a statului statului va deveni clară în viitorul apropiat.
Toate punctele de trecere a frontierei terestre din Afganistan sunt controlate în prezent de talibani. Evacuarea personalului străin și a afganilor care lucrează pentru misiunile străine se efectuează prin singurul aeroport din Kabul, controlat de armata Statelor Unite și a altor țări membre ale NATO. Talibanii au declarat că nu intenționează să ofere americanilor o amânare a termenului limită - 31 august - pentru evacuarea cetățenilor americani și a altora.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Internațional
Trump: Suntem conduși de proști
Fluxul de știri
0