Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Programul evenimentelor de Ziua Limbii Noastre

© Sputnik / Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Republica Moldova sărbătorește astăzi, 31 august, Ziua Limbii Noastre. Cu această ocazie autoritățile municipale au pregătit un program festiv.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Primăria municipiului Chișinău anunță că de Ziua Limbii Noastre în Capitală vor avea loc mai multe acțiuni și manifestări cultural-artistice.

Programul evenimentelor festive cu ocazia Ziua Limbii:

09:00 - liturghie la Cimitirul Central de pe strada A. Mateevici, 11. Scriitoarea și criticul literar, Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, după care va urma un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române".
10:00 - depunere de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
10:15 - deschiderea festivă cu participarea Administrației publice locale a municipiului Chișinău și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.
10:25 - spectacolul literar-muzical cu genericul „Umbra unui vis", cu participarea actorului Nicolae Jelescu și a folkiștilor Viorel Burlacu, Maria Mocanu și Victor Buruiană.
11:15 - Tabloul muzical cu genericul „Sfântă ni-i casa", cu participarea „ALDEA-TEODOROVICI ORCHESTRA".
11:45 - decernarea premiilor Concursului național „Dictare pentru fiecare", oferite de Primăria municipiului Chișinău.
12:00 - Prezentarea teatralizată a operei marilor clasici, consacrată limbii române, cu participarea Teatrului-laborator „Arta și gândul".
15:00 - la Centrul Expozițional „C. Brâncuși" va fi inaugurată expoziția - concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Saloanele Moldovei", ediția a XXXI-a. Tot aici va fi decernat premiul mare, oferit de Primăria municipiului Chișinău.
16:00 - Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru Capitală și Capitală pentru scriitori". Vor fi decernate premii oferite de Primăria municipiului Chișinău.
Desfășurarea evenimentelor tematice va fi asigurată cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19. De asemenea, pe parcursul zilei, voluntarii Centrului Municipal de Tineret vor distribui dezinfectant și măști de protecție participanților la evenimentele anunțate.
Primăria Capitalei a anunțat ieri că concertele grandioase dedicate sărbătorii Limbii Noastre au fost anulate.
Fluxul de știri
0