Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Londra este gata să lanseze noi atacuri aeriene asupra Afganistanului

© Photo : Министерство обороны Великобритании / Accesați arhiva multimediaFlota și aviația britanică, acțiune de patrulare
Flota și aviația britanică, acțiune de patrulare - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Londra gata să lanseze noi atacuri aeriene în Afganistan, a declarat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Britanice, Mike Wigston.
BUCUREȘTI, 31 aug - Sputnik, Ion Pelin. Forțelor Aeriene Britanice sunt gata să lanseze noi atacuri aeriene împotriva țintelor din Afganistan, a declarat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Mike Wigston.
Pe 29 august, Marea Britanie și-a retras întregul contingent din Afganistan.
„Trebuie să putem juca un rol important în coaliția globală în lupta împotriva Statului Islamic* - fie că este vorba de un atac aerian sau de deplasarea de trupe și echipamente pe teritoriul unei anumite țări. Dacă există o oportunitate pentru noi să contribuim la acest lucru, atunci nu mă îndoiesc că vom fi gata să facem acest lucru ", a declarat Wigston pentru Telegraph.
Ar putea fi oriunde unde „extremismul își ridică capul și reprezintă o amenințare directă sau indirectă pentru Marea Britanie și aliații săi”, a spus el.
"Afganistanul este probabil una dintre cele mai dificil de accesate părți ale lumii, dar suntem capabili să operăm acolo", a spus comandantul Forțelor Aeriene Britanice.
El a mai spus că discută cu partenerii internaționali planurile pe termen lung de desfășurare a unităților Forțelor Aeriene Britanice în străinatate.
Fluxul de știri
0