Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kabul: s-a terminat pentru SUA, afganii sărbătoresc, imagini sugestive

© Photo : Telegram / Police frequencyEXPLOZIE mare la aeroportul Kabul – victime
EXPLOZIE mare la aeroportul Kabul – victime - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Retragerea militarilor americani din Afganistan s-a încheiat, ultimul avion cu militari și refugiați a plecat de pe aeroportul militar din Kabul – în urma lor e sărbătoare.
BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik. Este oficial, Pentagonul a anunțat că ultimii soldaţi americani au părăsit Afganistanul.
Într-o conferință de presă, generalul Kenneth McKenzie, comandantul Comandamentului Central al Statelor Unite, a anunțat că ”ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul”.
Cu toate astea, mulți americani sunt încă în Afganistan – și, la fel, foarte mulți afgani cărora SUA le promiseseră că îi vor lua.
Generalul McKenzie a confirmat că sute de americani sunt încă în Afganistan, dar a afirmat că ”nimeni nu a rămas în urmă la aeroport”.
”Talibanii vor avea o sarcină grea de a asigura (liniștea în) Kabul”, a spus generalul Kenneth McKenzie.
Întrebat de Fox News cum s-a simțit lăsând Afganistanul chiar în mâna grupării pe care a răsturnat-o acum 20 de ani, generalul Kenneth McKenzie a răspuns onest, că simte un conflict interior în această privință.
Russia Today și alte instituții internaționale de presă au transmis imagini cu militarii regimului taliban preluând hangarele după plecarea americanilor.
De asemenea, presa transmite imagini edificatoare cu manifestări de bucurie după placarea ultimilor militari americani. Se aud numeroase împușcături, dar sunt focuri de armă trase de bucurie.
”Impresia este că talibanii au consumat mai multă muniție pentru a sărbători decât pentru luptele reale din ultima lună”, comentează agenția Russia Today.
Fluxul de știri
0