Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Programul evenimentelor de Ziua Limbii Noastre - Ce surprize ne așteaptă mâine

© Sputnik / Miroslav RotariLimba Noastră
Limba Noastră - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Abonare
Republica Moldova sărbătorește mâine, 31 august, Ziua Limbii Noastre. Cu această ocazie autoritățile municipale au pregătit un program festiv.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Primăria municipiului Chișinău anunță că de Ziua Limbii Noastre în Capitală vor avea loc mai multe acțiuni și manifestări cultural-artistice.

Programul evenimentelor festive cu ocazia Ziua Limbii:

09:00 - liturghie la Cimitirul Central de pe strada A. Mateevici, 11. Scriitoarea și criticul literar, Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, după care va urma un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române".
10:00 - depunere de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
10:15 - deschiderea festivă cu participarea Administrației publice locale a municipiului Chișinău și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.
10:25 - spectacolul literar-muzical cu genericul „Umbra unui vis", cu participarea actorului Nicolae Jelescu și a folkiștilor Viorel Burlacu, Maria Mocanu și Victor Buruiană.
11:15 - Tabloul muzical cu genericul „Sfântă ni-i casa", cu participarea „ALDEA-TEODOROVICI ORCHESTRA".
11:45 - decernarea premiilor Concursului național „Dictare pentru fiecare", oferite de Primăria municipiului Chișinău.
12:00 - Prezentarea teatralizată a operei marilor clasici, consacrată limbii române, cu participarea Teatrului-laborator „Arta și gândul".
15:00 - la Centrul Expozițional „C. Brâncuși" va fi inaugurată expoziția - concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Saloanele Moldovei", ediția a XXXI-a. Tot aici va fi decernat premiul mare, oferit de Primăria municipiului Chișinău.
16:00 - Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru Capitală și Capitală pentru scriitori". Vor fi decernate premii oferite de Primăria municipiului Chișinău.
De asemenea, în intervalul orelor 11:00-13:00 și 15:00-17:00, în sectoarele capitalei, parcuri și scuaruri, vor avea loc acțiuni și manifestări cultural-artistice consacrate Sărbătorii Limbii.
Desfășurarea evenimentelor tematice va fi asigurată cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19. De asemenea, pe parcursul zilei, voluntarii Centrului Municipal de Tineret vor distribui dezinfectant și măști de protecție participanților la evenimentele anunțate.
Fluxul de știri
0