Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără concerte grandioase de Ziua Limbii Noastre

© Sputnik / Miroslav RotariДень Независимости Республики Молдова 2018
День Независимости Республики Молдова 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Abonare
Primăria Capitalei anulează concertele grandioase care urmau să fie organizate marți, de Ziua Limbii Noastre.
CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Din cauza situației epidemiologice alarmante, concertele festive care urmau să fie organizate de Ziua Limbii Noastre au fost anulate. Anunțul a fost făcut de Primăria Municipiului Chișinău pe pagina oficială de Facebook.
"Stimați colegi, concertele mari care urmau să fie organizate în data de 31 august 2021, începând cu ora 15:00, se amână. Rămân a fi desfășurate micile evenimente în sectoare și depunerea de flori dedicate zilei de 31 august. A fost solicitat ca la evenimentele care vor avea loc să fie respectate măsurile de siguranță", anunță primăria Capitalei.

Programul evenimentelor festive cu ocazia Ziua Limbii:

09:00 - liturghie la Cimitirul Central de pe strada A. Mateevici, 11. Scriitoarea și criticul literar, Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, după care va urma un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române".
10:00 - depunere de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.
10:15 - deschiderea festivă cu participarea Administrației publice locale a municipiului Chișinău și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.
10:25 - spectacolul literar-muzical cu genericul „Umbra unui vis", cu participarea actorului Nicolae Jelescu și a folkiștilor Viorel Burlacu, Maria Mocanu și Victor Buruiană.
11:15 - Tabloul muzical cu genericul „Sfântă ni-i casa", cu participarea „ALDEA-TEODOROVICI ORCHESTRA".
11:45 - decernarea premiilor Concursului național „Dictare pentru fiecare", oferite de Primăria municipiului Chișinău.
12:00 - Prezentarea teatralizată a operei marilor clasici, consacrată limbii române, cu participarea Teatrului-laborator „Arta și gândul".
15:00 - la Centrul Expozițional „C. Brâncuși" va fi inaugurată expoziția - concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Saloanele Moldovei", ediția a XXXI-a. Tot aici va fi decernat premiul mare, oferit de Primăria municipiului Chișinău.
16:00 - Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru Capitală și Capitală pentru scriitori". Vor fi decernate premii oferite de Primăria municipiului Chișinău.
Desfășurarea evenimentelor tematice va fi asigurată cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19. De asemenea, pe parcursul zilei, voluntarii Centrului Municipal de Tineret vor distribui dezinfectant și măști de protecție participanților la evenimentele anunțate.
Fluxul de știri
0