Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China și-a exprimat protestul față de SUA privind raportul despre originea COVID-19

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Diplomația chineză și-a exprimat protestul față de publicarea raportului serviciilor SUA despre originea coronavirusului.
BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik. China își exprimă protestul hotărât SUA după publicarea de către serviciile de informații americane a unui raport despre originea COVID-19, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Chinei, Wang Yi, în cadrul unei discuții telefonice cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.
“China își exprimă protestul hotărât în legătură cu publicarea recentă a așa-numitului raport, ticluit de serviciile americane, despre investigarea originii coronavirusului”, a declarat Wang Yi, potrivit site-ului oficial al diplomației chineze.
Ministrul chinez a îndemnat Washingtonul să înceteze politizarea problemei originii COVID-19. Acesta a subliniat că politizarea acestei probleme reprezintă “un bagaj lăsat moștenire de administrația americană precedentă”, cu cât mai rapid SUA vor renunța la el, “cu atât mai devreme vor ieși din starea de impas”.
Serviciile informații ale SUA au publicat un raport despre originea coronavirusului, în care ajung la concluzia că virusul nu a fost creat în calitate de armă biologică. Totodată, participanții la investigație nu au reușit să ajungă la o concluzie comună, fiind examinate două versiuni a originii coronavirusului: contactul natural cu un animal contaminat și un incident produs într-un laborator.
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Societate
Câte cazuri și decese de COVID-19 au fost confirmate astăzi
Mai devreme, președintele SUA, Joe Biden, a acuzat China de ascunderea unor informații de o importanță critică despre originea coronavirusului și a promis că nu se va lăsa până nu va obține răspunsuri. În mai a anului curent, Casa Albă a dat publicității un comunicat, potrivit căruia versiunea scurgerii virusului dintr-un laborator nu este exclusă.
Fluxul de știri
0