Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veste bună pentru producătorii autohtoni: Iată ce vor putea să importe din Ucraina

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaРабота таможенных и пограничных служб Украины
Работа таможенных и пограничных служб Украины - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi a fost semnat Protocolul cu privire la amendarea Acordului privind comerțul liber dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de miniștri al Ucrainei.
CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu omologul său ucrainean Denys Shmyhal. Oficialii au semnat Protocolul cu privire la amendarea Acordului privind comerțul liber dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de miniștri al Ucrainei.
În cadrul evenimentului, Natalia Gavrilița a menționat că acest protocol reconfirmă voința celor două țări de a contribui reciproc la dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale.
„Documentul va facilita investițiile și va încuraja mediul de afaceri să valorifice pe deplin regimul comercial existent cu UE”, a declarat premierul.
Acordul semnat astăzi prevede ca producătorii autohtoni să poată importa materii prime și componente originare din Ucraina pentru a le prelucra în Republica Moldova, iar ulterior le vor exporta produsul final în statele membre ale UE, însoțindu-l de certificatele de origine moldovenească fără taxă sau cu taxa vamală redusă, conform regimului preferențial existent.
Fluxul de știri
0