Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Proiectul de lege privind micșorarea vârstei de pensionare nu va intra în vigoare

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu
Ion Chicu  - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Abonare
Fostul premier Ion Chicu a vorbit în Studioul Sputnik Moldova despre proiectul de lege privind diminuarea vârstei de pensionare.
CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Nu am nicio îndoială că această lege nu va reuși să intre în vigoare. Opinia a fost exprimată de fostul prim-ministru Ion Chicu cu referire la proiectul de lege votat de precedentul Parlament, privind micșorarea vârstei de pensionare de la 1 ianuarie 2022.
”Nu am nicio îndoială că legea această nu va reuși să intre în vigoare. Va fi atacată în Curtea Constituțională, sau chiar ei în Parlamentul vor vota. Da ei au tăcut până la 11 iulie, se temeau să spună de acest lucru. Dar cum au atacat la Curtea Constituțională celelalte legi negândite și iraționale votate în decembrie 2020, exact așa vor face și cu aceasta”, a comunicat Ion Chicu.
Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2020
Republica Moldova
Anul luptelor politice: Traseism fără precedent, majoritate la limită și un nou președinte
Totodată, Chicu a precizat că partenerii externi nu vor accepta această lege.
”Niciun partener nu va accepta această lege, cu siguranță, deoarece ea este lipsită de o întemeiere economică și nu poți asigura această lege”, a menționat fostul premier.
Amintim că proiectul de lege privind diminuarea vârstei de pensionare a fost adoptat la mijlocului lunii decembrie a anului trecut.
Fluxul de știri
0