Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu după întâlnirea cu Iohannis, Duda și Zelenski: Vrem implicare activă la nivel global

© Sputnik / Anatolii KiriakПрезидент Молдовы Майя Санду
Президент Молдовы Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Președinții Moldovei, României, Ucrainei și Poloniei susțin o conferință de presă comună la Președinție, după parada din Piața Marii Adunări Naționale.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Maia Sandu a declarat că Republica Moldova trebuie să mențină relații de prietenie cu țările din vecinătate și nu doar.
„Ne dorim să dezvoltăm relații strânse de prieteniei, cu țările vecine, cu partenerii noștri și cu celelalte state. Nu există o țară prosperă fără prieteni buni. Prin această interdependență noi continuăm să edificăm independența țării.
Prezența vecinilor noștri este dovada că în 30 de ani am reușit să facem multe lucruri utile. (...) Sprijinul de la București, Varșovia, Kiev ne aduce investiții străine și ne ajută la crearea locurilor de muncă”, a spus șeful statului.
Ea a vorbit și despre rolul Moldovei în context regional.
„Este ferma mea convingere ca Republica Moldova trebuie să-și aducă aportul la prosperitatea regională. Țara mea să devină un factor al compromisului pașnic în interesul oamenilor. Vom avea o politică externă constructivă și proactivă. Avem ce oferi lumii. Vrem ca Moldova să aibă o implicare activă la nivel global și regional”, a mai spus Maia Sandu.
Возложение цветов в Кишиневе на 30-летие независимости Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Politică
Evenimentele dedicate Zilei Independenței au început fără Iohannis și Zelenski
Președintele a menționat că a discutat cu cei trei șefi de stat despre importanța respectării dreptului internațional, intensificarea eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova și Ucrainei, sprijinul României și Poloniei în acest sens, precum și despre necesitatea sporirii schimburilor economice dintre țările noastre.
Fluxul de știri
0