Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu Ziua Independenței

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a felicitat-o pe șeful statului Maia Sandu cu Ziua Independenței.
CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Mesajul lui Vladimir Putin a fost publicat de Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

„Stimată Maia Grigorievna,

sincere felicitări vă adresez cu prilejul aniversării a 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Popoarele țărilor noastre sunt legate prin relații seculare de prietenie și respect reciproc. Sunt încrezător că, prin eforturi comune, am putea asigura dezvoltarea constructivă a dialogului și cooperării bilaterale în diverse domenii. Acest lucru, fără îndoială, servește interesele cetățenilor Rusiei și Moldovei, este în concordanță cu consolidarea stabilității și securității regionale.

Vă doresc, stimată Maia Grigorievna, multă sănătate și succes, iar tuturor compatrioților voștri - fericire și prosperitate.

Cu respect,

Vladimir Putin”.

Republica Moldova a obținut independența pe 27 august 1991. Pentru independență au votat 278 de parlamentari și tot în acea zi a fost semnată Declarația de Independență. Ședința Parlamentului de atunci a fost difuzată de televiziunea publică. Atunci Parlamentul s-a proclamat „puterea supremă din țară”.
Fluxul de știri
0