Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, mesaj de Ziua Independenței: Am văzut cât de grea e povara libertății - video

© Sputnik / Mihai CarausTricolor
Tricolor - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia celor 30 de ani de independență.
CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Șeful statului a vorbit în mesajul său adresat cetățenilor despre dificultățile cu care s-a confruntat țara în ultimele trei decenii.
„În anii de la proclamarea independenței am văzut cât de grea este povara libertății. Am plătit pentru ea prețul plin, fără reducere. Am plătit cu greșelile noastre, cu sărăcie și cu șanse ratate”, a menționat Maia Sandu.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Politică
Scurt istoric: Ce trebuie să știi despre Ziua Independenței
În mesajul său, șeful statului pomenește și de miile de moldoveni care au ales străinătatea pentru a avea un trai mai bun. Președintele a mai spus că, în sfârșit, oamenii au înțeles că bunăstarea acestei țări este în mâinile lor și e timpul să „lăsăm trecutul în urmă, să ridicăm capul și să mergem înainte cu încredere”.
„Știm ce avem de făcut. Ne iubim țara. Vrem să trăim bine pe acest pământ roditor. Vrem ca satele noastre să fie din nou pline de oameni”, mai spune șeful statului.
Sandu a precizat că legământul de astăzi este să construim o Moldovă prosperă și liberă, „o casă primitoare pentru toți cetățenii”.
Fluxul de știri
0