Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a rostit un discurs la ceremonia de Ziua Independenței

© Sputnik / Anatolii KiriakВозложение цветов в Кишиневе на 30-летие независимости Молдовы 2021
Возложение цветов в Кишиневе на 30-летие независимости Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Maia Sandu a susținut un discurs la ceremonia de lansare a evenimentelor dedicate celei de-a 30-a aniversări a independenței Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Maia Sandu a susținut un discurs în Piața Marii Adunări Naționale în care i-a felicitat pe moldoveni cu Ziua Independenței.
„Ne-am dorit o țară liberă pe care să o guvernăm singuri, dar școala independenței a fost și grea și scumpă. Entuziasmul s-a lovit de brutalitatea tranziției. Cel mai mult ne-a lipsit unitatea. O viziune comună despre ce vrem să facem noi cu Moldova noastră. Lipsa de viziune ne-a adus guvernări profitoare”, a spus președintele.
În context, șeful statului a menționat că cea mai mare dramă a societății noastre în cei 30 de ani de independență a fost migrația în masă.
„Loviți de sărăcie, moldovenii au început să plece. Țara aproape că s-a golit, pentru că oamenii au fost forțați să caute un trai mai bun. Cel mai important obiectiv este să facem în așa fel încât oamenii să rămână acasă. (..) Vom merge cu pași fermi pe calea integrării europene. Locul Republicii Moldova este în familia Uniunii Europene”, a spus Maia Sandu.
Fluxul de știri
0