Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Jubileul independenței Republicii Moldova: Parada și oaspeții întârziați

Abonare
Urmăriți în videoclipul Sputnik cum a decurs Ziua Independenței Republicii Moldova.
La Chișinău s-a desfășurat parada militară cu prilejul Zilei Independenței. Aceasta a început cu întârziere, pentru că președinții Ucrainei și României nu au putut ajunge la timp.
Liderul de la Kiev a ajuns la Chișinău după ce timp de mai multe ore aeronava în care se afla nu a putut ateriza. Din cauza ceții dense de deasupra aeroportului Chișinău, avionul președintelui ucrainean s-a îndreptat spre Odesa, unde a aterizat pe aeroportul de rezervă. Zelenski a ajuns în Piața Marii Adunări Naționale cu câteva minute înainte ca parada militară să se încheie.
Iar avionul președintelui român, Klaus Iohannis, nu a putut decola la timp de la București din cauza ceții. Acesta a așteptat condiții meteo favorabile pentru zbor.
În total, 800 de soldaţi şi 420 de angajați din cadrul MAI şi IGP au mărşăluit prin centru Chişinăului. Ministerul de Interne a fost reprezentat de subdiviziunile Inspectoratului General al Poliţiei, Carabinieri, Brigada cu Destinaţie Specială „Fulger”, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Au defilat și studenţii din cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”
Parada a durat aproximativ o jumătate de oră. Pe durata evenimentului, centrul Capitalei a fost parțial închis.
Fluxul de știri
0