Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat rus, despre declarațiile lui Zelenski la Chișinău: Cântă din vocea altcuiva

CC BY 4.0 / Офіс Президента України / Vizita președintelui ucrainean în Moldova
Vizita președintelui ucrainean în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Declarațiile făcute de Zelenski la Chișinău confirmă o dată în plus că Ucraina este condusă din exterior, crede deputatul rus Artiom Turov.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Membrul Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI Artiom Turov a răspuns cu indignare la acuzațiile împotriva Rusiei exprimate de Volodimir Zelenski în timpul vizitei acestuia în Moldova.
„Când ține astfel de discursuri, președintele țării conduse din exterior cântă pur și simplu din vocea altcuiva. Zelenski spune și face doar ceea ce îi dictează „partenerii” occidentali ai Ucrainei - atât în ​​Donbass, cât și în Marea Neagră și, din păcate, aici în Transnistria”, a declarat Artiom Turov pentru Sputnik Moldova.
Turov subliniază că forțele de menținere a păcii rusești slujesc în regiunea transnistreană în temei absolut legal. Timp de treizeci de ani, niciun singur foc nu a fost tras pe Nistru și acest lucru, este convins deputatul, este meritul întregului grup mixt de forțe de menținere a păcii.
Рабочий визит президента РФ В. Путина во Францию  - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Politică
Expert, despre declarațiile lui Zelenski la Chișinău: „Se simt note de disperare”
„Domnul Zelenski poate că a uitat că grupul de menținere a păcii din Transnistria include și observatori din Ucraina și că țara sa este unul dintre garantii procesului de soluționare a conflictului. Președintele ucrainean ar trebui să fie recunoscător forțelor de menținere a păcii pentru faptul pe ambele maluri ale Nistrului viața se desfășoară în regim normal, economia se dezvoltă, copiii cresc într-o atmosferă de pace", a spus Turov.
El a mai menționat că Ucraina a încercat în repetate rânduri să organizeze provocări împotriva Rusiei în Marea Neagră.
"Și aceste încercări demonstrează o dată-n plus că Ucraina este condusă din exterior, iar conducerea ei face tot posibilul pentru a face din țara sa un instrument de" izolare" a Federației Ruse, un iritant pentru Rusia, pentru a mulțumi Occidentului colectiv", a spus deputatul Dumei de Stat a Rusiei.
Turov și-a exprimat regretul că, în timp ce îndeplinește directivele Occidentului, șeful statului ucrainean nu se gândește la propriul său popor, căruia i-a promis cândva că va fi „președintele păcii”, dar nu s-a ținut de cuvânt.
Amintim că liderul de la Kiev a vorbit despre problema securității în regiune, enumerând printre „sursele de pericol” pacificatorii ruși din regiunea transnistreană. În plus, Zelenski a remarcat importanța prezenței statelor membre NATO în Marea Neagră.
Fluxul de știri
0