Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu doar cadrele didactice! Și studenții ar fi obligați să prezinte teste COVID

© Inquam Photos / GEORGE CALINExamen, studenți la medicină
Examen, studenți la medicină - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora universitățile le-ar cere studenților certificatele de vaccinare sau teste la COVID-19 înainte de începutul anului de studii, ministru Sănătății a fost întrebat dacă există vreun ordin în acest sens.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. În spațiul public au apărut informații potrivit cărora, decanatele mai multor facultăți le-ar cere studenților certificate de vaccinare sau rezultate negative la testele COVID-19, efectuate din cont propriu, dacă vor să fie admiși la ore sau să li se ofere cazare în cămine. Studenții ar trebui să prezinte aceste documente fie la început de an de studii, fie atunci când se vor caza în cămine.
Алла Немеренко  - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Societate
Nemerenco o ține una și bună: Profesorii să-și plătească testele COVID-19
În cadrul conferinței de presă organizate astăzi la Guvern, ministru Sănătății a fost întrebată dacă cunoaște acest lucru. Ala Nemerenco a declarat că nu au fost date indicații în acest sens, dar i se pare o măsură de prevenție bună, „deoarece studenții acum s-ar putea infecta ușor unul de la altul, mai ales cei din cămine”.
„Căminul este o colectivitatea foarte mare și într-o cameră locuiesc în mediu trei persoane, atunci administratorii acestei universități trebuie să se asigure că nu va veni nimeni să infecteze pe ceilalți, acum când vin de acasă. După asta, ei deja vor locui într-un mediu mai strâns”, a declarat Nemerenco.
Ministrul Sănătății a declarat că testul la COVID-19 sau certificatul de vaccinare ar fi necesar și în cazul studenților la medicină, pentru că atunci când ei merg la practică în clinicile universitare ar putea să infecteze cu noul coronavirus pacienții grav bolnavi, iar acest lucru ar putea duce la tragedii. În context, ministru Sănătății a îndemnat populația să se imunizeze pentru a opri răspândirea COVID-19.
Fluxul de știri
0