Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Monede dedicate Independenței, puse în circulație: Cum arată

© Photo : Banca Națională a MoldoveiMonede comemorative dedicate celor 30 de ani de Independență
Monede comemorative dedicate celor 30 de ani de Independență - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Monede comemorative dedicate Independenței Republicii Moldova sunt puse în circulație de astăzi.
CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Banca Națională a Moldovei pune în circulație, de astăzi, 26 august, un set de trei monede dedicate celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova. Monedele puse în circulație sunt mijloc de plată și au și scop numismatic.
По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Politică
Președinții Ucrainei, României și Poloniei vin la Chișinău de Ziua Independenței
Monedele sunt prezentate în set din trei piese și au semnificația unui parcurs istoric de 30 de ani - trecutul, prezentul și viitorul. Fiecare monedă reflectă titluri celebre de versuri devenite șlagăre: „O libertate, sfântă libertate”, „Inima mea e Moldova” și „Cât trăim pe acest pământ”.
Все главы правительства
Молдовы (Заглушка) - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Infografic
Prim-miniștrii Republicii Moldova de la Independență încoace
„Prima monedă ne duce în anul 1991, la generația care a luptat pentru libertatea țării. Cea de-a doua piesă este dedicată tinerilor și redă o cale mai lungă –procesele democratice și dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova. Ultima monedă este dedicată copiilor - celor care au venit cu mesajul de speranță „Totul va fi bine” preluat din campania internațională cu același nume la care au aderat copiii din Republica Moldova în contextul crizei sanitare globale”, este precizat în comunicatul BNM.
Monedele sunt confecționate din argint, fiecare având valoarea nominală de 50 de lei și un tiraj de 500 de unități. Designul grafic a fost realizat de artistul plastic Simion Zamșa. Monedele emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.
Fluxul de știri
0