Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

VIDEO: Explozie cu victime pe aeroportul din Kabul – posibil atac sinucigaș

© Photo : Telegram / Police frequencyEXPLOZIE mare la aeroportul Kabul – victime
EXPLOZIE mare la aeroportul Kabul – victime - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Informație de ultimă oră, confirmată de Pentagon – explozie la intrarea în aeroportul din Kabul și focuri de armă, sunt victime
BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. O explozie mare a avut loc în afara porții de est a aeroportului Kabul și focuri de armă se aud în acest moment, informează Russia Today.
Sursa citată transmite că Pentagonul CONFIRMĂ explozia din afara aeroportului Kabul.
De asemenea, Russia Today îl citează pe jurnalistul local Bilal Sarwarym care transmite că ”Există victime și decese, îmi spun mai mulți martori oculari”.
RT transmite și o informație dată de Wall Street Journal – că ”victimele raportate ca explozie mare sunt în jurul uneia dintre porțile aeroportului Kabul”.
Primele informații sunt că ar fi vorba de un atac sinucigaș, dar nu este încă revendicat de vreo grupare.
Reamintim că aeroportul militar Kabul, lângă care s-a produs explozia, este singurul rămas sub controlul SUA – și se pare că este singura zonă în care este debandadă în capitala afgană.
În cursul zilei de azi, serviciile britanice au anunțat că un atac este iminent azi. Ministrul Apărării de la Londra, James Heappey a declarat că armata britanică așteaptă un atac terorist pe aeroportul din Kabul în următoarele ore.
”Timp de o săptămână, serviciile secrete au confirmat că aeroportul va fi atacat iminent”, a declarat Heappey pentru postul de televiziune Sky News.
Atacul vine în pofida asigurărilor talibanilor că nu vor ocupa aeroportul militar până când forțele SUA se vor retrage, pe 31 august. De asemenea, talibanii au asigurat că nu au pătruns teroriști ISIS* în Afganistan.
Pe de altă parte, președintele Putin a avertizat asupra pericolului terorist în Afganistan, luând măsuri împotriva răspândirii fenomenului în statele Organizației Tratatului de securitate colectivă.
ISIS este o organizație interzisă în Federația Rusă.
Fluxul de știri
0