Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Argentina a aflat cum se formează protecția împotriva COVID după „Sputnik V”

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Specialiștii din Argentina susțin că apărarea organismului împotriva mutațiilor virusului SARS-CoV-2 crește în termen de șase luni de la vaccinare.
MOSCOVA, 26 aug - Sputnik. Protecția împotriva infecției cu coronavirus începe să crească treptat în șase luni de la vaccinarea cu medicamentul rus „Sputnik V”. La această concluzie au ajuns oamenii de știință din Argentina. Informații preliminare despre cercetarea lor pot fi găsite pe portalul medrxiv.org.
Oamenii de știință au urmărit formarea anticorpilor și capacitatea lor de a rezista tulpinilor „alfa” (britanică), „beta” (sud-africană), „gamma” (braziliană), „delta” (indiană), precum și „lambda” găsită în Peru.
Cercetătorii au studiat 1.800 de probe de sânge de la persoanele imunizate cu vaccinul rusesc. Probele au fost recepționare în perioada ianuarie-august a acestui an.
Extrase din lucrările argentinienilor au fost postate de Fondul rus de investiții directe (RDIF) pe site-ul dedicat preparatului.
În cadrul cercetărilor au fost implicați experți din diferite institute și instituții medicale, în special Ministerul Sănătății, Universitatea din Buenos Aires, Universitatea Washington din St. Louis și altele.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Rusia
Vaccinul Sputnik V a fost modificat pentru a acționa împotriva tulpinii Delta
Raportul menționează că protecția organismului împotriva noilor tulpini de mutații ale coronavirusului crește în termen de șase luni de la vaccinare „ca urmare a maturizării în curs a anticorpilor neutralizanți și a creșterii eficacității neutralizante a acestora”. Acest lucru s-a manifestat mai ales în cazul tulpinilor „beta” și „gamma”.
Munca oamenilor de știință argentinieni a confirmat că capacitatea de neutralizare a anticorpilor după 120 de zile de la vaccinare a crescut semnificativ în comparație cu indicatorii care au fost observați în termen de 42 de zile de la vaccinare.
Vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în Argentina în decembrie anul trecut. Argentina a devenit al treilea stat din lume care a permis utilizarea vaccinului rus, după Federația Rusă și Belarus.
Fluxul de știri
0