Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor activa punctele vamale în perioada minivacanței

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Vor lucra și în perioada minivacanței. Serviciul Vamal anunță că va activa în regim normal în perioada 27 - 31 august. Astfel, posturile vamale din țară vor lucra fără întreruperi.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. În perioada când bugetarii vor beneficia de o minivacanță, Serviciul Vamal anunță că va activa în regim normal și va asigura buna funcționalitatea a posturilor vamale, astfel ca să nu să se formeze cozi, iar cei care vor traversa frontiera să o poată face fără probleme. Vameșii anunță că au fost stabilite mai multe măsuri de fluidizare a traficului în cele mai tranzitate posturi vamale, pentru ca toți călătorii să treacă rapid frontiera.
Serviciul Vamal a precizat că intensificarea măsurilor de fluidizare a traficului sunt necesare, mai ales în contextul minivacanței și faptului că mulți își vor dori să se odihnească peste hotarele țării.
„Măsurile dispuse prevăd suplinirea numărului de funcționari implicați în efectuarea controlului, a echipamentului de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor disponibile, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare”, se notează într-un comunicat de presă al instituției.
Туристы отдыхают на пляже Таиланда - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Societate
Minivacanță de cinci zile pentru bugetari - când revin la muncă
Vameșii anunță că și unele subdiviziuni din administrația Aparatului Central al Serviciului Vamal vor activa în regim normal, pentru a oferi asistență agenților economici și persoanelor fizice. În regim obișnuit vor activa și specialiștii IT din cadrul instituției pentru a putea interveni prompt în cazul unor eventuale erori tehnice.
„Va fi intensificată și activitatea subdiviziunilor specializate ale Vămii, în special a echipelor mobile, care asigură cea de-a doua linie de control vamal pe întreg teritoriul țării, în vederea contracarării fraudelor vamale”, menționează Serviciul Vamal.
Amintim că bugetarii vor avea parte de o minivacanță de cinci zile. De Ziua Independenței, pe 27 august, bugetarii au liber în mod tradițional. Apoi urmează două zile de weekend, iar marți, 31 august, este Ziua Limbii Române, declarată oficial zi liberă. Ziua de luni, 30 august, a fost anunțată liberă pentru ca bugetarii să poată avea o minivacanță, iar sâmbătă, 21 august, au ieșit la muncă pentru a o recupera.
Fluxul de știri
0