Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a tăinuit deturnarea unui avion care trebuia să evacueze oameni din Afganistan

© Sputnik / Miroslav Rotariavion
avion - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Un anunț de ultimă oră arată că un avion ucrainean ar fi fost deturnat în Afganistan spre Iran – Ucraina ar fi tăinuit incidentul.
BUCUREȘTI, 24 aug – Sputnik. Un avion ucrainean care se deplasa către Afganistan pentru a ajuta la extragerea celor ce părăsesc zona ar fi fost deturnat de ”persoane necunoscute”.
Știrea a fost transmisă de mass media română, iar Antena 3 precizează că incidentul ar fi avut loc săptămâna trecută – dar nu a fost anunțat de Ucraina!
Conform sursei menționate, avionul ar fi fost deturnat de către Iran!
Desigur, informația pare ciudată, pentru că autoritățile militare americane ce controlează aeroportul (militar) din Kabul erau informate despre sosirea avionului – ori faptul că nu a ajuns ar fi trebuit să declanșeze o alertă internațională.
Naționaliști ucraineni - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Editoriale
Ucraina după 30 de ani: Problema alegerii
De asemenea, implicarea Iranului este absurdă – pentru că imediat s-ar fi dat alarma, mai ales de către Israel, țară care ține sub strictă observație tot ce are legătură cu Teheranul.
Deci, e posibil să fie o altă știre falsă lansată de Kiev – precum ”coloanele de blindate rusești” care tot treceau prin Donbass – sau poate fi vorba de o nouă provocare lansată pentru a abate atenția de la dezastrul provocat de SUA în Afganistan și în Orient.
Fluxul de știri
0