Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a discutat alocarea a 50 de milioane de euro pentru Moldova

© Photo : Secția comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Moldovei a discuta despre alocarea unei asistențe financiare importante pentru Moldova.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri la Kiev, unde a participat la summitul ”Platforma Crimeea”, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.
„Am discutat despre alocarea a 50 de milioane de euro - aproximativ un miliard de lei - din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile. Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe, unde nu avem progres suficient, este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură”, a menționat Sandu.
Șeful statului a confirmat în cadrul discuției angajamentul pe care și l-a asumat noua guvernare de la Chișinău de reformare a justiției, de eliminare a corupției și fortificare a instituțiilor publice pentru restabilirea încrederii cetățenilor noștri în țară și creșterea bunăstării lor.
Fluxul de știri
0