Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie, invadată de imigranți - număr record într-o singură zi

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaМигранты в Москве
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Un număr record de imigranți au fost reținuți în timpul tentativei de a pătrunde în Marea Britanie.
BUCUREȘTI, 24 aug – Sputnik. Autoritățile britanice au reținut peste 820 de imigranți care au încercat să intre ilegal în țară prin Canalul Mânecii, ce separă insula de Europa continentală, aceasta fiind o cifră record pe zi, potrivit Sky News, care citează date puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne britanic.
"Un număr record de 828 de imigranți au fost interceptați de autoritățile britanice în Canalul Mânecii sâmbătă", a anunțat Sky News, care este citat de RIA Novosti.
Potrivit ministerului, în aceeași zi, alți 193 de imigranți ilegali au fost opriți de autoritățile franceze.
După cum s-a menționat, recordul anterior a fost stabilit pe 12 august, când autoritățile britanice au reușit să intercepteze 592 de migranți într-o singură zi.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Societate
Va primi sau nu Republica Moldova imigranți afgani: Anunțul oficial
Imigranții ilegali caută adesea orice oportunitate de a traversa Canalul Mânecii și de a ajunge în Marea Britanie, unde sunt programe sociale atractive, unde sunt atrași de posibilitatea de a obține statutul de refugiat și de beneficii financiare.
Marea Britanie și Franța au convenit în iulie să intensifice lupta împotriva imigrației ilegale. În special, documentul prevede că numărul polițiștilor care patrulează pe plajele franceze se va dubla mai mult pentru a preveni plecarea bărcilor de pe coasta franceză a strâmtorii.
Fluxul de știri
0