Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Ziua eliberării Chișinăului de fascism trebuie sărbătorită la nivel de stat

© Sputnik / Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Fostul președinte, Igor Dodon, a felicitat moldovenii cu aniversarea a 77 de ani de la eliberarea Chișinăului de fascism.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Felicitări cu aniversarea a 77 de ani de la eliberarea Chișinăului de fascism în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău au fost adresate astăzi cetățenilor Republicii Moldova de către liderul socialiștilor Igor Dodon.
Potrivit lui, acum 77 de ani pe teritoriul Moldovei ”a fost eliminat unul dintre cele mai crude regimuri de ocupație, ale cărui victime au fost zeci de mii de compatrioți de-ai noștri”.
Totodată, Dodon a menționat că ”este absolut inacceptabilă falsificarea istoriei Marelui Război Patriotic”.
”Consider că este absolut inacceptabilă falsificarea istoriei Marelui Război Patriotic, desconsiderarea eroică a războinicilor Armatei Eliberatoare, egalând veterani ai Armatei Roșii cu soldații armatei generalului Antonescu”, a scris președintele PSRM pe pagina sa de Facebook.
Igor Dodon și-a exprimat încrederea că poporul moldovenesc va păstra amintirea eroismului ”părinților, buneilor și străbunicilor noștri care au adus pace pe pământul nostru cu prețul vieții”.
”Sunt convins că două mari date legate de aceste pagini glorioase - Ziua Victoriei 9 mai și Ziua Eliberării Chișinăului de la invadatorii fasciști pe 24 august - ar trebui sărbătorite în țara noastră la nivel de stat”, a adăugat Dodon.
Maia Sandu la summitul ”Platforma Crimeea” - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Cum va afecta relațiile Moldovei cu Rusia participarea lui Sandu la ”Platforma Crimeea”
Moldova a fost eliberată de ocupația fascistă în cadrul operațiunii Iași-Chișinău, care a avut loc în perioada 20-29 august 1944.
Fluxul de știri
0