Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Țările în care preferă să călătorească moldovenii: Numărul turiștilor, în creștere

© Sputnik / Mihai CarausPașaport biometric moldovenesc
Pașaport biometric moldovenesc - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Pandemia și-a lăsat amprenta asupra modului de viață al oamenilor. Acest lucru se observă și în datele statistice. Dacă anul trecut moldovenii nu prea au putut călători din cauza restricțiilor, atunci în acest an, lucrurile s-au schimbat.
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Pandemia de COVID-19 ne-a ținut un an de zile închiși în case, abia în acest an, odată cu scăderea numărului de cazuri și cu scoaterea treptată a unor restricții, oamenii au început să călătorească. Acest lucru îl arată și datele prezentate de Biroul Național de Statistică.
Astfel, conform unui raport BNS, în perioada ianuarie - iunie 2021, agențiile de turism au acordat servicii la peste 96 de mii de persoane, cu 2,6 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Dacă facem o comparație între prima jumătate a anului trecut și a anului 2019, atunci datele arată că numărul turiștilor a scăzut de patru ori în 2020, comparativ cu 2019.
Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Societate
Cele mai bune destinații pentru turismul intern: Aceste locuri merită vizitate
Potrivit Biroului Național de Statistică, în prima jumătate a acestui an, numărul moldovenilor care au ales să plece într-o călătorie peste hotare a crescut de 3,4 ori, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut. Iar turismul intern s-a majorat de 2,5 ori. Totuși, în acest an, s-a redus cu peste 50 la sută numărul turiștilor care au ales să vină în Moldova.
Datele arată că, în perioada ianuarie - iunie 2021, prin intermediul agențiilor de turism, 64 de mii de turiști au plecat în străinătate. Cifra este de 3,4 ori mai mare decât perioada similară a anului trecut. Majoritatea moldovenilor au plecat peste hotare în scopuri de odihnă și recreere.
Mare - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Societate
Cumperi bilet de vacanță de la agenție de turism, dar călătoria este anulată: Ce faci?
Moldovenii au ales cel mai des ca destinație Turcia - 41,7% dintre cei plecați au optat pentru această țară. În Egipt au ales să plece 38,4%, Bulgaria - 9,7%, Ucraina - 3%, insulele Maldive - 1,2%, Emiratele Arabe Unite - 1,1%, iar România și Grecia câte un procent.
Prezența interdicțiilor de călătorie în mai multe țări a favorizat turismul intern. Astfel, în primele șase luni ale acestui an, a crescut numărul celor care au călătorit prin Moldova de 2,5 ori, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut.
În acest an au crescut și încasările agențiilor de turism cu 4,1 ori, față de perioada similară a anului 2020. Astfel, operatorii turistici au încasat în prima jumătate a acestui an peste 717 milioane de lei.
Fluxul de știri
0