Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Merkel: Peste 25 de ani, Europa nu va mai depinde de importul de gaze din Rusia

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaAngela Merkel
Angela Merkel  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Merkel a făcut declarații în contextul întâlnirii cu Zelenski
CHIȘINĂU, 22 aug. - Sputnik. Angela Merkel a definit termenele în care Europa nu va mai depinde de livrările de gaze. Potrivit lui Merkel, acest lucru va fi posibil în cel mult 25 de ani, comunică RIA Novosti.
Europa va înceta să depindă de importurile de gaze, inclusiv din Rusia. Acest lucru a fost declarat de cancelarul german Angela Merkel, care s-a aflat duminică într-o vizită oficială de o zi la Kiev.
“Nord Stream - 2”, - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Editoriale
Ucraina trebuie să tacă: Biden și Merkel s-au înțeles în privința ”Nord Stream”
"În cel mult 25 de ani, gaz din Rusia în Europa nu va mai fi exportat deloc sau în volume mult mai mici. Ucraina trebuie să se pregătească pentru acest lucru - pentru situația ca Europa va fi mult mai puțin dependentă de (furnizarea) gazelor. Ucraina, la fel ca și alte țări, trebuie să înțeleagă ce să facă atunci când se va întâmpla acest lucru. De exemplu, poate exista coopera în privința hidrogenului. Dar un astfel de proiect trebuie dezvoltat pas cu pas, în 2024 el nu va putea înlocui gazul ", a spus Merkel într-o conferință de presă după negocierile cu președintele ucrainean
Fluxul de știri
0