Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția vine cu un avertisment înainte de minivacanța bugetarilor

© Sputnik / Mihai CarausПарк
Парк - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Începând cu săptămâna viitoare, bugetarii se vor bucura de o minivacanță. În context, oamenii legii vin cu recomandări pentru populație pentru a se preveni tragediile și situațiile neplăcute.
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Din 27 august și până pe 31 august inclusiv, bugetarii se vor bucura de o minivacanță, iar Poliția a venit cu mai multe recomandări în acest context. Este vorba în primul rând de respectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus. Oamenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate pe parcursul minivacanței și să evite locurile aglomerate, să poarte măștile de protecție în spațiile publice închise și în stațiile de așteptare.
Cei care vor alege să se odihnească în preajma râurilor și lacurilor sunt îndemnați să nu înoate după marcaje puse de salvatori. Totodată, oamenii sunt rugați să evite situațiile de conflict și să nu intre în polemici cu persoane necunoscute.
Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Societate
Cele mai bune destinații pentru turismul intern: Aceste locuri merită vizitate
Cei care au în grija lor copii sunt îndemnați să-i supravegheze la terenul de joc, în timpul plimbărilor și a altor activități în aer liber.
Pentru a fi prevenite furturile și jafurile în perioada minivacanței, polițiștii le sugerează oamenilor să nu lase la loc vizibil obiectele prețioase.
Șoferii sunt rugați să nu urce băuți la volan și să respecte regulile de circulație pentru a evita accidentele.
Precizăm că bugetarii vor avea parte de o minivacanță de cinci zile. De Ziua Independenței, pe 27 august, bugetarii au liber în mod tradițional. Apoi urmează două zile de weekend, iar marți, 31 august, este Ziua Limbii Române, declarată oficial zi liberă. Ziua de luni, 30 august, a fost anunțată liberă pentru ca bugetarii să poată avea o minivacanță, iar sâmbătă, 21 august, au ieșit la muncă pentru a o recupera.
Fluxul de știri
0