Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aeroportul din Kabul a fost închis

© AFP 2022 / WAKIL KOHSARAfganii urcă pe avioane în aeroportul din Kabul
Afganii urcă pe avioane în aeroportul din Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Khaama Pres: Aeroportul din Kabul este închis pentru 48 de ore.
CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Aeroportul din Kabul va fi închis timp de 48 de ore, pentru a fi evacuați cei care deja se află pe teritoriul lui, relatează agenția Khaama Press cu referire la Departamentul de Stat al SUA.
În același timp, mii de oameni care vor să părăsească țara s-au adunat la porțile aeroportului.
Talibani - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Internațional
Prima țară puternică din UE care NU va primi refugiați afgani – ce soluție propune
Talibanii au declarat că intenționează să îmbunătățească situația în următoarele ore și să faciliteze procedura de plecare din portul aerian.
"Deschiderea drumului pentru ieșirea din aeroportul din Kabul este necesară pentru respectarea ordinii și legii", a declarat pentru RIA Novosti un purtător de cuvânt al mișcării.
Situația din Afganistan s-a agravat în mod special pe fondul retragerii trupelor americane: la începutul lunii august, militanții „Taliban”* au lansat o ofensivă de amploare, au cucerit marile orașe și au intrat în Kabul pe 15 august. Președintele Ashraf Ghani a fugit din țară.
Talibanii controlează acum cea mai mare parte a Afganistanului și toate punctele de trecere a frontierei terestre. Țara poate fi părăsită doar prin aeroportul din Kabul, însă acolo domnește haosul: oamenii iau cu asalt avioane străine care evacuează personalul diplomatic. Câteva persoane au murit după ce au căzut de pe avioane care decolau, zeci au fost rănite în timpul împușcăturilor și în busculade.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0