Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A mai rămas puțin de așteptat: Când va fi reluată circulația pe strada Creangă

© Photo : Facebook / Iv CebanLucrări de reparație pe strada Ion Creangă
Lucrări de reparație pe strada Ion Creangă - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Abonare
Veste bună pentru unii locuitori ai Capitalei. Primarul anunță că, începând cu duminică va fi reluată în totalitate circulația pe strada Ion Creangă, în regim de testare.
CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că de mâine, 22 august, circulația pe strada Ion Creangă va fi reluată în totalitate, în regim de testare. Primarul a spus că sâmbătă se așterne ultimul strat de asfalt, dar a precizat că strada rămâne încă șantier de lucru deoarece vor mai fi efectuate lucrări de reparație, inclusiv pe carosabil.
„Scopul nostru a fost ca să facem tot posibilul ca la 1 septembrie, carosabilul să fie reparat și accesibil”, a scris Ion Ceban.
Edilul-șef a mai scris că astăzi accesul mașinilor și a transportului public este restricționat, dar de mâine circulația va fi în totalitate reluată, iar carosabilul va fi monitorizat de către antreprenor și specialiștii direcției responsabile de lucrări.
Ion Ceban a mers să vadă cum decurg lucrările de reparație a străzii Ion Creangă din Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Societate
Încă o stradă din Capitală se închide pentru o lună: Cum va circula transportul
Ceban a precizat că urmează să fie aplicat marcajul temporar cu benzi dedicate pentru transportul public în regim de testare. Totuși, strada Ion Creangă va continua să fie reparată, deoarece au rămas lucrări de efectuat pe trotuare, dar acest lucru nu ar împiedica circulația rutieră, contractul fiind până în martie 2022.
„În continuare vor fi reparate accesele în curți, amenajat spațiul verde. O parte din parcarea din preajma parcului Dendrariu va fi amenajată temporar în pietriș, iar în primăvară va fi amenajată total”, a precizat Ceban.
Precizăm că strada Ion Creangă a intrat în reparație la începutul lunii martie. Reparația străzii va costa municipalitatea aproximativ 70 de milioane de lei.
Fluxul de știri
0