Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Mai devreme sau mai târziu, Washingtonul va abandona Ucraina

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Украины В. Зеленского
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Şeful Consiliului rus de Securitate a declarat joi că plecarea americanilor din Afganistan demonstrează că, mai devreme sau mai târziu, Washingtonul va abandona și Ucraina, aliatul său împotriva Moscovei.
BUCUREŞTI, 20 aug – Sputnik, Doina Crainic. Moscova și Kievul s-au aflat în relaţii tensionate de la lovitura din 2014 din Ucraina pro-occidentală, urmată de reunificarea Crimeii cu Rusia și de un război cu separatiștii din estul Ucrainei.
Statele Unite sprijină Kievul aprovizionându-l cu armament și antrenând forțele ucrainene.
Într-un interviu acordat ziarului Izvestia publicat joi, influentul șef al Consiliului rus de Securitate Nikolai Patrouşev a spus că retragerea SUA din Afganistan reflectă caracterul slab al angajamentului americanilor faţă de aliații săi.
„A fost salvat regimul pro-american prăbuşit de la Kabul de faptul că Afganistanul avea statutul de aliat al Statelor Unite în afara NATO?”, a întrebat ironic Patrouşev, citat de Sputnik.
Potrivit acestuia, „același lucru îi așteaptă pe susținătorii din Ucraina ai americanilor”. „Casa Albă își va uita, mai devreme sau mai târziu, aliații de la Kiev”, prezice şeful Consiliului rus de Securitate.
Ucraina cere de ani buni ca Occidentul să-i accelereze aderarea la NATO, invocând amenințarea tot mai mare reprezentată de Rusia, aderare pe care Occidentul o refuză pe motiv de reforme insuficiente, dar și din teama de a nu provoca o escaladare militară cu Moscova.
Fluxul de știri
0