Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

FOTO: Maia Sandu a discutat cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale

© Sputnik / Mihai CarausБрифинг президента Молдовы Майи Санду
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării, Maia Sandu, a discutat cu noua directoare de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja.
CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. În cadrul discuțiilor au fost abordate cele mai importante subiecte ce țin de cooperarea țării noastre cu Banca Mondială. Șefa statului a accentuat în cadrul întrevederii că noua guvernare de la Chișinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitați să susțină autoritățile în acest sens.
"Printre domeniile de interes reciproc, unde mizăm pe sprijinul Băncii Mondiale, am menționat agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit șefului statului, Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat.
"Pentru a face cooperarea mai eficientă, am agreat că este nevoie de consolidarea capacităților de implementare a proiectelor în derulare și a celor noi. Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite. La fel, am convenit să impulsionam activitățile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai așteptate de cetățeni."
Fluxul de știri
0