Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cazul Navalnîi - Moscova reacționează dur și nu lasă nimic neplătit

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Rusia revine în forță în cazul Navalnîi, trage la răspundere țările occidentale după ce acestea, timp de un an, au manipulat opinia publică și au mințit în acest caz.
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Inclusiv la nivel diplomatic, Rusia acționează conform principiului reacției: nu atacă niciodată, dar reacționează întotdeauna. Și să te ferească Dumnezeu de reacție rusă, atunci când ai avut o inițiativă prost gândită.
Este și cazul Navalnîi – orchestrat de Occident și la care Rusia, prin Ministerul de Externe, reacționează acum dur, cerând socoteală… după un an în care acuzatorii NU au prezentat nicio probă!
Concret, mâine, 20 august, se împlinește un an de la spitalizarea de urgență a bloggerului rus Alexei Navalnîi la Omsk.
Ce constată MAE rus că s-a petrecut în acest timp:
Acțiunile întreprinse în ultimele 12 luni de către autoritățile din Germania și aliații acestora ”indică în mod clar că a fost efectuată o provocare planificată împotriva țării noastre”.
Așa-zisul caz al lui Navalnîi a fost însoțit îndeaproape, din primele ore, de ”o campanie de propagandă agresivă a mediilor informaționale occidentale și ruse afiliate acestora”.
Autoritățile germane ”nu au prezentat până la această dată comunității internaționale ”nicio dovadă materială sau documentară verificabilă a acuzațiilor lor nerușinate”.
Reprezentanții Germaniei ”au refuzat să coopereze cu partea rusă în „cazul Navalnîi” în cadrul dispozițiilor relevante ale Convenției privind interzicerea armelor chimice”.
Pe scurt, o expunere clară, fără echivoc, a manipulării occidentale în cazul Navalnîi – un scandal care, iată, se întoarce acum împotriva acestei regii murdare.
Fluxul de știri
0