Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Ucraina - cu o singură doză de vaccin anti-COVID: Decizia autorităților din țara vecină

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Moldovenii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID pot intra în Ucraina la prezentarea certificatului de vaccinare. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Guvernul țării vecine.
CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Autoritățile din Ucraina au simplificat accesul străinilor în țară. Astfel, persoanele vaccinate cu o singură doză pot intra în țara vecină fără necesitatea de a prezenta testul PCR sau de a se autoizola. Decizia a fost luată astăzi de Cabinetul de Miniștri din Ucraina.
Potrivit noii prevederi, pentru a trece frontiera Ucrainei, străinii și apatrizii au nevoie de un rezultat PCR negativ sau de un test rapid antigen, sau de un document care confirmă vaccinarea împotriva COVID-19.
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Societate
Certificatul de vaccinare moldovenesc: În ce țări poate fi utilizat
Ucraina va accepta certificatele COVID-19 emise în străinătate, care confirmă vaccinarea cu una sau mai multe doze de seruri incluse pe lista Organizației Mondiale a Sănătății. Anterior, era necesar să se confirme cursul complet de vaccinare anti-COVID.
Fluxul de știri
0