Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un nou maraton de vaccinare: Cine și cu ce seruri se va putea imuniza

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Municipalitatea organizează un nou maraton de vaccinare pentru cadrele didactice. Acesta se va desfășura vineri și sâmbătă, în cadrul Centrului municipal de vaccinare din Chișinău.
CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. În ziua de vineri și sâmbătă, 20 și 21 august, la Centrul municipal de vaccinare din Chișinău va fi organizat un nou maraton de vaccinare pentru cadrele didactice. Astfel, la maratonul cu genericul „Hai la școală în siguranță” sunt așteptate cadrele didactice și personalul auxiliar din instituțiile de învățământ.
Potrivit Primăriei Chișinău, maratonul este organizat în contextul în care municipalitatea își propune asigurarea procesului educațional cu prezența fizică în sălile de clasă a profesorilor și elevilor.
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Societate
Certificatul de vaccinare moldovenesc: În ce țări poate fi utilizat
Astfel, vineri sunt așteptate cadrele didactice și personalul auxiliar din școli și grădinițe, iar sâmbătă la imunizare sunt invitați angajații Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și cei ai Direcției Cultură.
Potrivit autorităților, la maraton vor fi disponibile următoarele seruri: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca și Sinovac.
Municipalitatea a precizat că Centrul de vaccinare are o capacitate de imunizare de 1 200 de persoane pe zi.
Conform datelor oficiale, 1 159 061 de persoane s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, dintre acestea, 584 577 și-au administrat ambele doze de ser.
Fluxul de știri
0