Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kadîrov: Evenimentele din Afganistan, o cacealma americană

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaRamzan Kadîrov
Ramzan Kadîrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, consideră că evenimentele din Afganistan reprezintă o cacealma a SUA, iar talibanii sunt un proiect american.
BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik. Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, consideră că evenimentele din Afganistan reprezintă o nouă cacealma a americanilor împotriva musulmanilor și a adăugat că statele aliate ale Rusiei trebuie să-și consolideze frontierele și să se pregătească de cel mai prost scenariu.
Пограничники на блокпосту на узбекско-афганской границе в Айритоме - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Internațional
Un avion militar afgan s-a prăbuși în Uzbekistan
“American a inventat o nouă cacealma împotriva musulmanilor. Spuneau că nu se vor retrage de acolo, acum i-au abandonat pe toți și au fugit. Imaginați-vă, decenii la rând acolo mor oameni, acum cinci ani erau peste două milioane de morți în rândurile populației pașnice. Sărmanii oameni sunt chinuiți. Ben Laden a fost un proiect american, talibanii – de asemenea. Iată de ce noi, aliații statului nostru trebuie să-și consolideze frontierele, să se pregătească de cel mai prost scenariu. Așadar, pentru noi nu este o problemă, dacă va fi dat un ordin, vom opri pe oricine va amenința statul nostru, suveranitatea, poporul”, a declarat Ramzan Kadîrov în cadrul unei transmisiuni online pe contul de Instagram al fiului său, Adam Kadîrov.
“Frații noștri – uzbecii, tadjicii, kîrgîzii, turkmenii, toți trebuie să fie pe fază. Teritoriile învecinate cu Afganistanul se află în pericol acum. Iată ce vor domnii americani”, a adăugat liderul cecen.
Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat anterior decizia de a retrage trupele americane din Afganistan până pe 11 septembrie – la 20 de ani de la atentatele din 2001, în urma cărora administrația lui G. W. Bush jr lansase în republica islamică o operațiune împotriva Al Qaeda.
Fluxul de știri
0