Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a demarat sesiunea suplimentară de admitere – au mai rămas locuri la buget

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
După sesiunea de bază, în universitățile din Moldova au mai rămas multe locuri bugetare care nu au fost solicitate.
CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Sesiunea de bază de admitere la studii în Universități s-a încheiat. Pentru acoperirea locurilor rămase vacante a demarat sesiunea suplimentară de admitere, care se desfășoară în perioada 16-26 august, a comunicat Ministerul Educației și Cercetării.
Sesiunii de bază a admiterii 2021 s-a încheiat pe 12 august. În urma acesteia, la locurile cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 4170 de studenți (83%), iar 840 de locuri bugetare au rămas vacante.
Admiterea 2021: Ce propun universitățile tinerilor - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Podcasturi
Admiterea 2021: Ce le propun universitățile tinerilor
La locurile cu finanțare bugetară pentru masteranzi au fost înmatriculate 2944 de persoane (96%), vacante rămânând 137 de locuri.
Potrivit Ministerului, cele mai solicitate specialități și domenii de studii au fost, ca și în anii precedenți, următoarele: Drept, Business și administrare, Finanțe, Design, Tehnologii informaționale şi comunicaționale, Medicină, Stomatologie.
”Cele mai multe locuri bugetare rămase neacoperite sunt la domeniile Științe exacte, Științe fizice, Ecologie, Științe ale educației, Inginerie, Științe agricole”, precizează instituția.
În sesiunea suplimentară sunt oferite locuri bugetare la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat ”B.P.Hașdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Taraclia, Universitatea de Stat din Tiraspol, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Agrară de Stat din Moldova.
Totodată, Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare” și Academia de Administrare Publică au realizat complet Comanda de stat în sesiunea de bază.
Fluxul de știri
0