Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Afgani găsiți ascunși în TIR-uri la granița cu Ungaria

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Poliției de Frontieră din România informează că oamenii legii din cadrul punctelor de frontieră Vărșand, Nădlac II și Borș au depistat 18 cetățeni din Afganistan și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Oameni transportați ca mărfuri: iată ce au găsit polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore.
Mai exact, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Nădlac II și Borș au depistat, în ultimele 24 de ore, optsprezece cetăţeni din Afganistan și Nepal, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.
Astfel, luni, 16 august 2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judetul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Bulgaria-Franța.
Боевик Талибана* на улице в афганском городе Герат - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Internațional
Kabulul își ia adio de la „visul american”: jihadul continuă
În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 17 de ani, solicitanți de azil în țara noastră, informează politiadefrontiera.ro.
Și la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au avut loc acțiuni asemănătoare. Polițiștii de frontieră au controlat amănunțit două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean bulgar și de un bielorus. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau rafturi metalice și produse din aluminiu pentru societăți din Germania și Polonia.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, unsprezece persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 15 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.
Tot în data de 16.08.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un autocamion încărcat cu piese metalice, pe ruta Bulgaria-Polonia.
Ситуация в Афганистане после смены власти - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Editoriale
Șoc și groază: Lumea și-a văzut propriul destin în Afganistan
La controlul mijlocului de transport, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiți ascunși patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 11 și 22 de ani.
În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun dau asigurări autoritățile române.
Fluxul de știri
0