Situație rușinoasă: Trump îi cere DEMISIA lui Biden

© REUTERS / Joe SkipperБывший президент США Дональд Трамп во время выступления в Орландо, штат Флорида
Бывший президент США Дональд Трамп во время выступления в Орландо, штат Флорида - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Fostul președinte american îi cere actualului locatar de la Casa Alba să demisioneze – ”în rușine, pentru ceea ce a permis să se întâmple”.
BUCUREȘTI, 16 aug – Sputnik. Săptămâna a început furtunos, cu prăbușirea credibilității americane în urma ocupării capitalei Kabul – implicit a întregului Afganistan – de către talibani.
Evenimentul este rușinos pentru SUA, care dăduseră asigurări, în frunte cu președintele și secretarul de stat, că talibanii vor fi respinși.
Fostul președinte SUA, Donald Trump, îl taxează dur pe predecesorul său, Joe Biden, și îi cere să demisioneze.
”Ceea ce a făcut Joe Biden cu Afganistan este legendar”, transmite Trump, în stilul său inimitabil. ”Va fi considerată ca una dintre cele mai mari înfrângeri din istoria americană!”
De aceea, Trump consideră că Biden trebuie să demisioneze – și aduce argumente suplimentare, prezentând situația de fapt, în viziunea sa:
”Este timpul ca Joe Biden să demisioneze în rușine pentru ceea ce a permis să se întâmple cu Afganistanul, dar și pentru creșterea uriașă a COVID, catastrofa de la graniță, distrugerea independenței energetice și afectarea gravă a economiei noastră”, spune Trump.
Fostul președinte adaugă cu ironie că demisia ”nu ar trebui să fie mare lucru, pentru că nu a fost ales în mod legitim în primul rând!”.
Reamintim că Donald Trump a negociat un acord cu talibanii pe care Biden l-a încălcat, iar azi asistăm la această victorie a radicalilor islamici.
Cel mai grav este că SUA au lăsat mult armament modern ”pentru arimata afgană” – din surse SUA, ar fi vorba de arme pentru 300.000 de militari, pe care acum le vor prelua talibanii.
Practic, SUA au înarmat gruparea pe care ei o consideră radicală, extremistă și chiar teroristă – și împotriva căreia au pornit războiul din 2001.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Trump revine, îl tace praf pe Biden după căderea Afganistanului – avertisment pentru SUA
Fluxul de știri
0