Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Record doborât: Prețul la gaz a crescut în Europa

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Accesați arhiva multimediaGazoduct
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Prețul gazului în Europa a înregistrat un nou record după licitația pentru capacitățile Ucrainei.
CHIȘINĂU, 16 aug. - Sputnik. Prețul gazului în Europa a depășit pentru prima dată 585 dolari pentru mia de metri cubi și a actualizat maximul istoric, scrie RIA Novosti cu referire la datele licitației.
Este menționat că acest lucru s-a întâmplat după decizia Gazprom de a rezerva un minim de capacități de tranzit suplimentare ale sistemului de transport al gazelor din Ucraina.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Rusia
Gazprom crește exporturile de gaze către Europa cu 30% în 2021
Costul contractelor futures din septembrie pe hub-ul TTF (Olanda), la deschiderea tranzacțiilor de luni, a fost de aproape 550 de dolari pentru mia de metri cubi. După anunțarea rezultatelor licitației, aceasta a ajuns la 586,3 dolari, săltând brusc cu aproximativ 2,5%.
”Gazprom a rezervat pentru septembrie doar 4% din volumul propus de capacități solide suplimentare pentru tranzitul de gaze prin Ucraina, în timp ce în lunile anterioare le-a cumpărat pe toate, arată datelor platformei de tranzacționare maghiare RBP. În același timp, în lunile precedente – începând din mai - „Gazprom” a cumpărat întregul volum propus de 15 milioane de metri cubi pe zi.
Conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Societate
Prețul la gazele naturale: Majorarea este inevitabilă
Experții intervievați anterior de RIA Novosti au opinat că pentru companie nu este avantajos din punct de vedere economic să pompeze gaze prin Ucraina peste limită, deoarece acest lucru ar putea duce la plăți suplimentare.
Fluxul de știri
0