Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Berlinul trimite avioane A400M la Kabul pentru evacuări

© AFP 2022 / HAUKE-CHRISTIAN DITTRICHAirbus A400M
Airbus A400M - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Armata germană va trimite la Kabul avioane de transport A400M cu 30 de parașutiști la bord pentru a evacua personalul ambasadei și colaboratorii afgani în timp ce talibanii au înconjurat capitala afgană, relatează ziarul Bild am Sonntag.
BUCUREŞTI, 15 aug – Sputnik, Doina Crainic. Ziarul de duminică Bild am Sonntag citează surse neidentificate conform cărora avioanele A400M vor ateriza în apropiere, posibil în capitala uzbecă Tașkent.
Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că o misiune de evacuare a fost pregătită în timpul nopții, dar a refuzat să comenteze informațiile.
Talibanii au intrat duminică în Kabul, în timp ce Statele Unite au evacuat cu elicopterul diplomații din ambasadă, iar un ministru al guvernului afgan a declarat că puterea va fi transferată unei administrații interimare.
Aprobarea din partea parlamentului german, necesară pentru o astfel de operațiune militară, poate fi acordată ulterior, având în vedere urgența acestei misiuni, potrivit Bild.
Guvernul a declarat sâmbătă că armata se pregătește să evacueze din țară personalul ambasadei de la Kabul și colaboratorii afgani, adăugând că operațiunea va fi mandatată de parlament.
Ashraf Ghani - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Internațional
Președintele afgan a acceptat să demisioneze și a părăsit țara
Fluxul de știri
0