Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Este sau nu obligatorie masca de protecție: Ce spune CNESP

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
Masca de protecție împotriva COVID-19 rămâne obligatorie în continuare. Decizia a fost luată de CNESP.
CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Masca de protecție împotriva COVID-19 este obligatorie și de acum încolo. Astfel, cetățenii sunt obligați să poarte mască în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cat și nasul.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Societate
De astăzi: Stare de alertă anti-COVID: Cod Portocaliu - Care sunt restricțiile
Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care a instituit începând de ieri, 13 august Cod portocaliu de alertă anti-COVID în toată țara. Codul a fost instituit în baza datelor statistice cu referire la incidența infecției cu SARS-COV-2.
CNESP, în decizia de ieri, recomandă organizarea programului de lucru de către angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Coronavirus
Biolog: Pandemia nu se va încheia decât dacă se vor vaccina toți sau se vor îmbolnăvi
Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor fizice și juridice. Noile măsuri intră în vigoare la data de 16 august 2021 și se publică pe pagina oficială a Guvernului.
Fluxul de știri
0