Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ciocnirile de la oficiul lui Zelenski s-au potolit - Video

© Sputnik / Andrey Stenin / Accesați arhiva multimediaСторонник евроинтеграции Украины и сотрудники милиции у здания правительства страны в Киеве
Сторонник евроинтеграции Украины и сотрудники милиции у здания правительства страны в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ciocnirile între forțele de ordine și protestatarii din fața oficiului din Kiev a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-au potolit.
CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Confruntările dintre naționaliștii ucraineni și forțele de ordine, care s-au desfășurat astăzi în fața oficiului din Kiev a lui Zelenski au încetat, transmite corespondentul RIA Novosti. Deși mitingul desfășurat împotriva puterii, în general, și a lui Zelenski, în particular, continuă.
Amintim că protestatarii au vrut să ia cu asalt oficiul prezidențial.
Ca urmare, că poliția a recurs la gaze lacrimogene, grenade lacrimogene și la alte mijloace din dotare.
La rândul lor, asediatorii au făcut uz de pachete explozibile și de gaze lacrimogene. Totodată ei au dat foc la cauciucuri.
Din cauza acestui conflict, în centrul Kievului s-a concentrat un număr mare de polițiști, inclusiv unități de chinologi, dar și multe atelaje ale poliției și Gărzii Naționale, care urmăresc și acum modul în care se desfășoară mitingul de protest.
RIA Novosti precizează că majoritatea celor care au participat la protest și care au vrut să ia cu asalt oficiul președintelui ucrainean sunt reprezentanții partidului "Corpusul Național" (Национальный корпус), organizație care a fost constituită în baza batalionului Azov (împotriva luptătorilor din această structură în Rusia a fost pornită o urmărire penală).
Și asaltul asupra oficiului șefului statului a urma după o acțiune de protest desfășurată în prima parte a zilei, în centrul capitalei ucrainene. În cadrul acesteia, protestatarii scandau lozinci prin care își exprimau nemulțumirea față de actuala putere de la Kiev, inclusiv față de președintele Volodimir Zelenski.
Între altele protestatarii au scandat împotriva "capitulării și purtării negocierilor cu teroriștii din Donbas".
Totodată ei s-au arătat nemulțumiți de acțiunile organele de drept, care, potrivit lor, "luptă cu mișcarea patriotică".
Poliția ucraineană în Kiev  - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Oficiul lui Zelenski, asaltat de cei din Azov - Video
Fluxul de știri
0