Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră! Noi reguli: Ce a decis Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică

© Sputnik / Mihai CarausКишинев в режиме ЧП
Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică s-a reunit în ședință și a adoptat noi restricții în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID-19.
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a adoptat mai multe măsuri pentru digitalizarea procesului de control al persoanelor aflate în izolare și a celor care călătoresc.
„Ca să nu mai continuăm cu această fișă epidemiologică pe format de hârtie, care chiar dacă cetățenii o pot descărca în format PDF de pe diferite site-uri, nu corespunde cu acele tendințe de modernizare care le vedem în țările vecine”, a spus ministrul Sănătății Ala Nemerenco în cadrul unui briefing susținut după ședința Comisiei.

„Astfel, împreună cu Agenția pentru Guvernare Electronică, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne vom implementa o serie de soluții digitale pentru a eficientiza controlul respectării măsurilor de prevenire a infecției. Vom avea un certificat unic digital de vaccinare, care va fi comun cu cel de testare și reabilitare/vindecare după COVID-19 de la 1 octombrie și sistem electronic de completare online a fișei epidemiologice pentru pasageri și călători care traversează frontiera Republicii Moldova”, a spus ministrul Sănătății Ala Nemerenco.

Totodată, va fi creată o aplicație electronică pentru supravegherea persoanelor pentru care se instituie regim de autoizolare sau se află în tratament la domiciliu.
O altă restricție se referă la monitorizarea fluxului de călători la Aeroportul Internațional Chișinău.
„Accesul în incinta aeroportului se va permite doar călătorilor, iar toți cei care îi însoțesc vor sta afară”, a declarat ministrul.
Ala Nemerenco a remarcat că în ultima perioadă se atestă o crește a numărului de infectări cu COVID-19.
„Situația pandemică se înrăutățește. Acest val este legat inclusiv de creșterea sezonieră care va veni toamna. Noi trebuie să fim pregătiți, dar în același timp oamenii nu trebuie să întâlnească diferite bariere”, a spus ministrul Sănătății.
Fluxul de știri
0