Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Țăranu: Corupția o va împiedica pe Maia Sandu să devină președintele poporului

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
De ce moldovenii trăiesc atât de prost, pe cine trebuie să se bazeze și în cine ar trebui să devină Maia Sandu. Răspunsul la aceste întrebări a oferit analistul politic Anatol Țăranu în studioul Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Fenomenul corupției este tipic pentru orice societate, chiar și pentru cele mai democratice și dezvoltate. În Finlanda, Islanda și Norvegia corupția este atât de mică încât nu prezintă impact esențial asupra dezvoltării generale a societății. Opinia a fost exprimată de analistul politic Anatol Țăranu în cadrul studioului Sputnik Moldova.
"În Republica Moldova - dimpotrivă. Aici corupția afectează totul, din acest motiv suntem într-o stare absolut inacceptabilă. Ce se poate face? Dacă aș avea o rețetă exactă, aș deveni acum cel mai solicitat politician din Republica Moldova", a spus analistul politic.
Țăranu a recomandat să nu fie atât de încrezuți, să se elimine discuțiile propagandistice și să se ocupă de lucruri concrete, bazându-se pe oamenii simpli, deoarece aceștia sunt cei mai interesați de eradicarea corupției mari, fiind primele victime ale acestui flagel.

”Toți se așteptau ca Guvernul Gavrilița să fie expresia unui singur partid, adică să fie format doar din membrii partidului (PAS- n.n.). Însă au fost angajați și oameni din sectorul neguvernamental, care nu au o afiliere directă la partid. Deși, cel mai probabil, sunt susținătorii ideologici ai PAS și ai președintelui Maia Sandu. A fost făcut un pas în direcția corectă", a menționat Țăranu.

Dacă ar fi vrut să facă un guvern instalat pe criterii de partid, a continuat Țăranu, atunci PAS astăzi nu ar mai avea avea o listă lungă pe banca de rezervă de unde ar putea să-și asigure o rezervă de cadre.
”PAS nu are un astfel de potențial, deci este important ca președintele Maia Sandu, care a contribuit la victoria decisivă a PAS, să se gândească serios să devină președinte al poporului și echidistant de toate forțele politice. Înțeleg că îi va fi greu să facă acest lucru atât timp cât persistă amenințarea corupției în Republica Moldova", a conchis Țăranu.
Fluxul de știri
0