Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia statul promovează agresiv vinurile de producție rusească

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaВинодельческое предприятие "Фанагория" в Краснодарском крае
Винодельческое предприятие Фанагория в Краснодарском крае - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Rușii țin cu tot dinadinsul să-și dezvolte propria industrie vitivinicolă, să diminueze importurile ca să depindă cât mai puțin de producătorii străini și să nu mai fie vulnerabili în fața sancțiunilor străine.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Ministerul de Finanțe al Rusiei a propus lansarea unui experiment de comercializare online a vinurilor care sunt de producție sută la sută rusești.
Ministerul Finanțelor a propus ca din 1 ianuarie 2022 să lanseze un proiect de comercializare la distanță a vinurilor rusești în Moscova, în regiunea Moscovei și în Mordovia. Proiectul a fost făcut public pe site-ul ministerului.
„Pentru a efectua, începând cu 1 ianuarie 2022, un experiment privind vânzarea cu amănuntul de la distanță a vinului, a vinului tare, a vinului spumant, produs complet (100 la sută) din struguri cultivați pe teritoriul Federației Ruse prin intermediul unei comenzi care utilizează un site specializat al SA „Poșta Rusă” în rețeaua de informații și telecomunicații Internet”, - stipulează proiectul Ministerului rus al Finanțelor, fiind citat de RIA Novosti.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Politică
Igor Grosu: Vrem discuții directe cu colegii din Rusia
Perioada de desfășurare a acestui experiment urmează să fie stabilită de Guvern.
„În cadrul experimentului, livrarea vinului se efectuează în orașul Moscova, regiunea Moscovei și în Republica Mordovia. Guvernul Federației Ruse poate decide extinderea arealului de livrare a vinului rusesc în cadrul acestui proiect", mai prevede proiectul.
Vinul spumant este de nelipsit de pe masa de Revelion - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Problemele grave ale vinificației moldovenești - ce spune Gheorghe Arpentin
Fluxul de știri
0