Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elicopter prăbușit în Kamceatka: Doar opt persoane au reușit să se salveze

© Photo : VALAN ICCElicopter Mi-8
Elicopter Mi-8 - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Un elicopter Mi-8 al companiei Vityaz-Aero s-a prăbușit în această dimineață în peninsula Kamceatka.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Un elicopter cu 16 persoane la bord, printre care 13 turiști, s-a prăbușit în această dimineață în lacul Kuril din sudul peninsulei Kamceatka. Pasagerii care au supraviețuit În urma căderii aeronavei au reușit să iasă la suprafață de la o adâncime de nouă metri, au anunțat responsabilii de la rezervația naturală Kronotski.
Potrivit RIA Novosti, o echipă de salvatori ai Ministerul rus pentru Situații de Urgență, dar și mai mulți scafandri, au fost trimiși la locul accidentului. Opt persoane au fost salvate, celelalte sunt căutate în continuare.
Pasagerii care se aflau în elicopter în momentul prăbușirii au povestit că elicopterul a început să se scufunde cu partea frontală, iar la contactul cu apa, clapetele din spatele aeronavei s-au deschis.
Potrivit inspectorului de stat al districtului Evgheni Denghes, victimele au fost scoase din apă de către angjații rezervației. Aceștia au auzit zgomotul elicopterului, dar nu l-au văzut. Apoi a urmat o bubuitură puternică în momentul în care elicopterul Mi-8 a lovit apa.

„Am lansat imediat pe apă două bărci și în trei-patru minute am ajuns la locul accidentului, pe care l-am identificat datorită valurilor care s-au format. Erau opt persoane la suprafața apei, care au fost imediat luate la bord și duse la cordon. Doi au fost grav răniți. Le-am oferit primul ajutor. Am ajutat victimele să se încălzească. Am făcut de câteva ori înconjurul lacului în căutarea altor persoane, dar nu am găsit pe nimeni”, a precizat Evgheni Denghes.

Temperatura apei în lac nu este mai mare de 5-6 grade. La așa temperatură este aproape imposibil să supraviețuiești dacă stai mult timp în apă, a mai precizat serviciul de presă al rezervației naturale Kronotski.
Precizăm că un elicopter Mi-8 s-a prăbușit în lacul Kuril din sudul peninsulei Kamceatka în această dimineață. La bord erau trei membri ai echipajului și 13 pasageri, inclusiv un copil. Opt dintre ei au fost salvați. Mai multe victime au fost duse la spitale din Petropavlovsk-Kamceatski, două sunt în stare gravă. Căutarea a încă opt persoane continuă. Operațiunea de salvare este complicată din cauza adâncimii de peste o sută de metri la care s-a scufundat elicopterul.
Fluxul de știri
0