Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de frontieră au rămas mască: Unde a ascuns o moldoveancă un kilogram de aur

© Photo : Facebook / Lucian Bode Poliția de Frontieră Română
Poliția de Frontieră Română - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat o adevărată comoară în bagajele unei moldovence care intenționa să iasă din România.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. O moldoveancă este suspectată în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franţa. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Albița efectuează cercetări în privința acesteia, informează Poliția de Frontieră Română.
Autoritățile de frontieră române precizează că în bagajele femeii de 37 de ani au fost descoperite bijuterii în cantitate de ”910 grame şi trei ceasuri din metal prețios, susceptibil a fi aur, şi suma de 4.340 de euro”.
Întreaga comoară fuseseră ascunsă în cutii cu cremă de mâini şi în recipiente cu ulei de motor.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2021
Societate
Contrabandă de peste un milion de lei: Ce a încercat să treacă prin vamă un moldovean
În data de 10 august, în jurul orei 22.40, moldoveanca s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași pentru a ieși din ţară, în calitate de pasageră a unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova.
În baza profilului de risc, lucrătorilor vamali li s-a solicitat efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în bagajele femeii bijuteriile ascunse și nedeclarate.
În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că aceasta era suspectă în Franța în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro.
Клад монет - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
O comoară de monede de aur a fost găsită într-un parc
Femeia le-a declarat oamenilor legii că a sustras bijuteriile din casa unor cetățeni turci la care fusese angată ca menajeră, cu intenția de a le valorifica, întrucât cetățenii turci i-ar fi datorat concubinului ei suma de 20.000 de euro.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sechestrării bunurilor (bijuterii în cantitate de 910 grame şi trei ceasuri din metal prețios susceptibil a fi aur) şi a sumei de 4.340 de euro.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.
Fluxul de știri
0