Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Apărării a nominalizat cel mai mare pericol pentru Rusia

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Ministrul Apărării al Federației Ruse a spus că atomizarea societății este cel mai mare pericol intern care amenință țara.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu, a spus că atomizarea (fărâmițarea) societății este cel mai mare pericol care amenință țara. El a făcut această declarație la Forumul Educațional pentru Tinerii din Rusia „Teritoriul înțelesurilor” (Территория смыслов - în limba rusă).
"Există o parte mai teribilă, recent sau, mai exact, de zeci de ani devine sau a devenit deja principalul pericol pentru orice țară. Aceasta este o amenințare internă. Și toate acestea se datorează faptului că societatea din interiorul țara se dezintegrează treptat", a spus el fiind citat de RIA Novosti.
Vom menționa că termenul utilizat în rusă de Șoigu este "разложение общества", ceea ce poate fi tradus și interpretat atât ca "dezintegrarea, fărâmițarea, atomizarea societății", ceea ce ar însemna dezintegrarea legăturilor tradiționale într-o societate ca urmare a slăbirii sau a dispariției totale a solidarității sociale, cât și ca "descompunere morală a societății". Noi înclinăm să credem că ministerul rus al Apărării a făcut referință anume la primul sens.
În același context el a spus că amenințările externe sunt ușor sesizabile și clare, dat fiind că se cunoaște cu ce este înarmat dușmanul și cum poți să te opui lui.
Tot acolo el a menționat că în ultimii ani a crescut mult încrederea pe care rușii o au față de armată. Dacă acum 12 ani doar 27-29 la sută din cetățenii ruși aveau încredere în armată, acum acest procent a ajuns la 79-86. El a mai precizat că forțele armate se bucură de cea mai mare încredere în rândurile rușilor dintre toate instituțiile de stat.
 Șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Moldova și Rusia
Cine l-a invitat pe Kozak la Chișinău – surse
Fluxul de știri
0