Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră! Dmitri Kozak a ajuns la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariDmitri Kozak
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Reprezentantul special al președintelui rus Dmitri Kozak a ajuns cu puțin timp în urmă la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru corespondentul Sputnik Moldova de către reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Șeful adjunct al administrației președinției Federației Ruse Dmitri Kozak urmează să se întâlnească în scurt timp cu președintele Maia Sandu, viceprim-ministrul, ministrul de Externe Nicu Popescu și viceprim-ministrul pentru reintegrare Vlad Kulminski.
Ieri, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a declarat că președintele Republicii Moldova este responsabil de politica externă și are prerogative importante pe partea de politică externă și, respectiv, se va întâlni cu Kozak.
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Moldova și Rusia
Ce s-ar putea schimba în relațiile moldo-ruse după vizita lui Kozak la Chișinău - expert
Vizita lui Kozak are loc pe fundalul rechemării ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă. Fostul șef al misiunii diplomatice, Vladimir Golovatiuc, anterior deputat din partea Partidului Socialiștilor, a fost rechemat recent la Chișinău pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice, iar apoi și revocat din funcție. Potrivit mediilor de informare moldovenești, acest lucru ar avea legătură cu un scandal sexual.
Fluxul de știri
0